HET LEEFSTIJLLOKET

Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft een leefstijlloket geopend. Dit leefstijlloket is een plek waar patiënten hulp kunnen krijgen bij het verbeteren van verschillende leefstijlgebieden, zoals voeding, bewegen, slapen, stress, roken en alcoholgebruik. We onderzoeken op dit moment of het leefstijlloket een waardevolle toevoeging is op de bestaande zorg in het ziekenhuis.

WIE MAG IK DOORSTUREN NAAR HET LEEFSTIJLLOKET?

Op dit moment voeren we 2 gerandomiseerd gecontroleerde studies naar de effectiviteit van het leefstijlloket uit. 

  • Studie 1: Patiënten met een hart- en vaatziekte, diabetes type I of type II, hoog cholesterol, hoge bloeddruk (afdeling interne geneeskunde)
  • Studie 2: Patiënten met artrose of patiënten die een knie of heup vervangende operatie hebben ondergaan ten gevolg van artrose (afdeling orthopedie)
 We vragen patiënten die overgewicht (BMI ≥25) hebben en/of roken deel te nemen aan onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek (optioneel) en het invullen van vragenlijsten. De patiënt heeft 50% kans om begeleiding vanuit het leefstijlloket te krijgen.

Hoe KAN IK PATIëNTEN DOORSTUREN NAAR HET LEEFSTIJLLOKET?

Patiënten kunnen doormiddel van een order in EPIC doorgestuurd worden naar het leefstijlloket: “order naam volgt”

Vervolgens nemen de onderzoekers van het leefstijlloket contact op met de patiënt voor het inplannen van een afspraak. Na deze meetafspraak wordt er geloot of de patiënt in de interventie of in de controle groep terecht komt. 

WAT IS DE LOCATIE VAN HET LEEFSTIJLLOKET?

locatie volgt

Els Dillerop

ELS Helmers-Dillerop

Leefstijlmakelaar OZG
Janine Pronk

Janine Pronk

Leefstijlmakelaar OZG

MEER INFORMATIE OVER HET LEEFSTIJLLOKET?

DOWNLOAD de informatie brochure: volgt