Partners

In dit project werken de beide umc’s intensief samen met universiteiten, zorgverzekeraars, hogescholen en partners die contact hebben met lokale ‘gezonde-leefstijl-initiatieven’ in de regio.

Alle partners betrokken bij LOFIT:

’Marian Joëls, Raad van bestuur UMCG, en Chris Polman, Raad van bestuur Amsterdam UMC onderschrijven het belang van leefstijlgeneeskunde. “Als Raad van Bestuur vinden wij het heel belangrijk om de handschoen op te pakken en de rol van een gezonde leefstijl als onderdeel van de behandeling van leefstijl-gerelateerde ziektes te implementeren en te onderzoeken. Met die kennis op zak werken we dan graag samen met andere zorgpartners in Nederland toe naar brede implementatie.”

Menzis en Zilveren Kruis zijn erg blij met dit initiatief. Suzanne Oostvogels, regiomanager Zorg bij Menzis en Femmy Muller, regio coördinator bij Zilveren Kruis: “Meer aandacht voor een gezonde leefstijl, versterken van leefkracht en preventie zijn essentieel om de zorg in Nederland toegankelijk en betaalbaar te houden. Daar zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor en kunnen we ook alleen realiseren door samen te werken. Dit initiatief is daar een goed voorbeeld van. Want juist ook als je ziek bent en voor behandeling naar het ziekenhuis moet, kan je met aandacht voor je leefstijl en via preventie erger voorkomen en in sommige gevallen de ziekte zelfs mede keren.” .

Dit initiatief sluit naadloos aan bij de ervaringen van Rob de Waard, directeur Huis voor de Sport Groningen en Ellis van der Weerden, directeur Team Sportservice: “De verbinding tussen zorg in het ziekenhuis en lokale leefstijl-,  ​beweeg- en buurtsportcoaches vinden wij ontzettend belangrijk. Het is voor patiënten vaak lastig om de weg te vinden naar de juiste lokale personen, die hen verder kunnen begeleiden naar een ​duurzame gezonde leefstijl. ​Hetzelfde geldt voor het vinden van geschikt sport- en beweegaanbod. Onze leefstijl-, ​beweeg- en buurtsportcoaches helpen graag.”

Back to top